تقدیر نامه ، نوع خاصی از نامه نگاری اداری محسوب می شود که در آن بنا به دلیلی خاص، از یک یا چند نفر و یا یک مجموعه، جهت موفقیت در انجام یک امر، تشکر و تقدیر به عمل می آید. در این گونه نامه ها که عمدتا به تقدیر نامه مشهور می باشد، هدف تشویق پرسنل و یا افراد معمولی می باشد تا از این طریق به ایشان ثابت شود که فعالیت های مثبت آنان مورد مشاهده قرار گرفته و نسبت به این موضوع که کار ایشان ارزشمند است، امیدوار گردند. معمولا متن تقدیر نامه ها حاوی کلمات و عبارات تحسینی بوده و از بزرگنمایی بیش از حد به دورند. در این مطلب نیز همچون گذشته قصد داریم به بررسی متن تقدیر نامه پرداخته و چگونگی نگارش آن را با یکدیگر بررسی کرده و برخی از نکات آن را یادآور شویم.
همانطور که اشاره شد، متن تقدیر نامه یا متن لوح تقدیر باید حاوی عبارات و کلمات ادبی و امیدوار کننده و همراه با تشویق فرد مورد تقدیر قرار گرفته باشد. در ضمن نوع عبارات نباید به گونه ای باشند که بزرگ نمایی جلوه کرده و از خاصیت ادبی نامه بکاهد. در متن تقدیر نامه که معمولا با یاد و نام خدا و جمله ای از قرآن و یا بزرگان آغاز می شود، همواره کمال ادب باید رعایت گردیده و نام و نام خانوادگی فرد تقدیر شده نیز باید در متن نامه ذکر گردد.
تقدیر نامه ها انواع مختلفی دارند و برای اهداف گوناگونی به کار می روند. تنوع این تقدیر نامه ها به قدری زیاد است که هر کدام از ما نیز تا به حال در عرصه های مختلف زندگی، موفق به دریافت یک مورد از آن ها شده ایم.
تقدیر نامه های ورزشی، مدارس، مسابقات علمی، موفقیت های مختلف و غیره از جمله تقدیرنامه هایی است که در گنجینه افتخارات هر فردی قابل پیدا کردن است. به همین دلیل همه ما کم و بیش با متن تقدیر نامه ها آشنایی داشته و چهارچوب نگارش این نامه ها را می دانیم. با این حال نیز در برخی موارد لازم است که تغییراتی را در برخی متون تقدیر نامه ها که برای موارد خاصی نوشته می شوند، اعمال کنیم که این عمل نیازمند آشنایی با اصول تقدیر نامه نویسی می باشد.
اگر به دنبال متن آماده تقدیرنامه ها باشید به راحتی می توانید با مقداری جستجو به متن تقدیر نامه دلخواه خود دست یابید و از آن به عنوان یک الگو استفاده نمایید.همانطور که اشاره شد، چهارچوب کلی یک تقدیرنامه یا لوح تقدیر به این صورت است که در ابتدا با نام و یاد خدا آغاز شده و پس از آن یک آیه از قرآن کریم و یا سخنی از بزرگان بیان می گردد. سپس نام و نام خانوادگی فرد تقدیر شده را یادداشت کرده و به ذکر دلایل تقدیر از وی خواهیم پرداخت.
این دلایل ممکن است به طور مستقیم به علت اصلی تقدیر اشاره داشته باشند و یا تلویحا فقط به ذکر دلیل کلی بسنده کنند. به هر حال به هر نحوی که متن تقدیر نامه نوشته شود، در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای فرد تقدیر شده، نام و سمت سازمانی خود را به عنوان فرد تقدیر کننده یادداشت کرده و آن را تاریخ و امضا می زنیم. در ادامه جهت آشنایی بیشتر با نحوه نگارش متن تقدیر نامه نمونه ای از یک تقدیر نامه را قرار داده ایم.
به نام خدا
تقدیرنامه
عبادت ده جز است که نه جز آن در کار و تلاش برای به دست آوردن روزی حلال است “پیامبر اکرم (ص)”
همکار ارجمند جناب آقای ….
بدینوسیله به پاس قدر دانی از زحمات بی شائبه شما در جهت انجام وظایف محوله به نحو احسن،
احترام و اکرام به ارباب رجوع، وظیفه شناسی و عدم وجود شکایت در کارنامه کاری، از شما همکار
ارجمند، تقدیر و تشکر به عمل آمده و امید است زین پس نیز با اهتمام و جدیت روز افزون، به انجام
وظایف شغلی و مسئولیت های قانونی خود پرداخته و همچنان به عنوان نمونه و الگویی برای دیگران قرار گیرید.
از خداوند متعال مسالت دارم تا بهروزی و موفقیت بیشتری را نسیب شما نماید.
با تشکر و تقدیر
نام و نام خانوادگی
تاریخ و امضا
مشاهده نمونه های بیشتر متن تقدیر نامه و متن لوح تقدیر